Siirry suoraan sisältöön
Jännitettä ilmassa

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Tänään on vuorossa sähköyliasentaja Jesse, joka on työskennellyt ISS:llä koko 12-vuotisen uransa ajan.

Sähköyliasentaja Jesse avaa sähköpääkeskuksen luukut ja suuntaa lämpökameran kohti sähkökaappia. Lämpökameran avulla hän havaitsee vioittuneet ja ylikuormittuneet komponentit ennen kuin niiden hajoaminen aiheuttaa hallitsemattoman sähkökatkon.

– Tarkastusten ja ennakkohuoltojen teko on tärkeä osa työtäni. Jos sähkökatko pääsee yllättämään komponentin vian vuoksi, ollaan jo myöhässä, Jesse sanoo.

Työturvallisuus on tärkeässä roolissa, kun työskennellään jopa 20 000 voltin jännitteiden kanssa. Työvälineiden tulee olla kunnossa, mutta vielä tärkeämpää on oikeanlainen asenne.

– Sähkölaitteiden parissa työskennellessä ei voi hosua, vaikka olisi kiire.

Työporukka pitää yhtä

Eri vuosikymmeniltä olevat sähkölaitteistot tekevät sähköasentajien työstä haasteellista, sillä osaamisen tulee olla hyvin laaja-alaista. Omaa ammattitaitoa voi kehittää koulutusten avulla ja samalla pääsee etenemään työssä.

– Olen suorittanut sähköasentajan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Kouluttautuminen on mahdollistanut laajemman vastuunoton omasta työstäni. Nykyään teen esimerkiksi kustannusarviot itse.

Sähköasentajat työskentelevät usein yksin, minkä ansiosta Jesse voi aikatauluttaa omat työpäivänsä.

– Työni on hyvin itsenäistä, mutta ei kuitenkaan yksinäistä. Asiakaspalvelu on iso osa työtäni, joten yksin työskentelyn vastapainoksi päiviini mahtuu paljon ihmiskontakteja. Lisäksi meillä on tiivis työyhteisö, ja työntekijöiden vaihtuvuus on hyvin pientä. Meidän tiimi puhaltaa aina yhteen hiileen.


ISS:n ammatit esittelyssä:
Kiinteistönhoitaja
Siivooja
Monipalvelutyöntekijä
Kokki
Monipalvelutyöntekijä
Siivooja
Kiinteistönhoitaja
Ravintolan vuoropäällikkö

Liittyvät julkaisut