Siirry suoraan sisältöön
Tässä ovat ISS:n PRO-ehdokkaat - käy äänestämässä heidät finaaliin!
Ensi tammikuussa jaetaan vuosittaiset PRO-palkinnot eli tunnustukset horeca-alan huipputekijöille. Palkintoja jaetaan 16 eri kategoriassa. Nyt on 22. syyskuuta asti aikaa äänestää näitä neljää upeaa ISS:n ammattilaista finaaliin.
PRO-palkintoja on jaettu jo vuodesta 2003. Tavoitteena on lisätä alan arvostusta ja tuoda parrasvaloihin parhaita ammattilaisia: suurkeittiöiden virtuooseja, ravintoloiden monitaitureita, uuden kehittäjiä, yrittäjiä, konkareita ja tulokkaita. Etsinnässä on osaavia, energisiä, aurinkoisia ja esimerkillisiä ammattilaisia, joiden kanssa työskentely kiireessäkin on nautinto. PRO-palkittavan ammattilaisen tärkein ominaisuus on asenne.

Olemme valinneet eri sarjoihin neljä ISS Palveluiden ammattilaista, joita me kaikki voimme käydä ehdottamassa finaaliin! Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisevat finaaliin pääsyn.

andreoVuoroesimies Andreo Anderson kategoriassa Ammattikeittiön kokki – Ravintola Food Court Pasila, Helsinki

Andreo on aina ystävällinen ja positiivinen, helposti lähestyttävä ja 100-prosenttisen luotettava kollega ja ammattilainen. Hän tekee kaiken pieteetillä ja toimii näin loistavana esimerkkinä myös kollegoilleen. Andreo on keittiömestarin korvaamaton aisapari, joka pyrkii jatkuvasti kehittämään niin omaa kuin koko keittiön toimintaa – esimerkiksi ruokahävikin hallinnassa Andreolla on merkittävä rooli. Hän tekee ruokaa suurella sydämellä, eikä hänen käsistään lähde asiakkaan lautaselle yhtään annosta, johon hän ei itse ole tyytyväinen.

Andreo saa erityistä kiitosta taivaallisen hyvistä kasvisruoistaan. Asiakkaat ovat pyytäneet häntä järjestämään kasviskokkauskurssin, joka onkin jo syksyksi suunnitteilla. ”Andreon ruoassa maistuu välittäminen ja rakkaus! En ole missään, edes viiden tähden ravintolassa, saanut sellaista kasvislasagnea, mitä Andreo meille tarjoilee!” sanoo vakioasiakas.

janni

Vuoropäällikkö Janni Raunio kategoriassa Ammattikeittiön työntekijä – Campus Food Market, Helsinki

Janni on vastuussa yhden Suomen suurimman lounasravintolan asiakaskokemuksesta. Lounastajia on päivittäin jopa 1500, ja Janni pitää huolen siitä, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Hänen vastuulleen kuuluu koko ravintolasalin toimivuus ruokalistoista maksupäätteisiin ja asiakastiedottamiseen.

Janni on hyvin asiakaslähtöinen ja perusteellinen. Asiakaslähtöisyys näkyy maistuvan ruoan lisäksi myös korkeissa asiakastyytyväisyystuloksissa. Janni on loistava ennakoija, joka tuntee asiakkaansa. Kaiken toiminnan lähtökohtana on helppous, selkeys ja toimivuus, ja asiakas voi aina luottaa siihen, että esimerkiksi ruokalistojen allergeenimerkinnät pitävät paikkansa. Lisäksi Janni osallistaa hyvin koko tiimiä iloiseen ja ammattitaitoiseen asiakaspalveluun. Loistavan asiakaskokemuksen lisäksi Jannin sydäntä lähellä ovat vastuulliset valinnat ja ruokahävikin vähentäminen.

petra

Apulaisravintolapäällikkö Petra Saarela kategoriassa Ammattikeittiön päällikkö – Kiimingin keskuskeittiö

Petra on helposti lähestyttävä, asioihin tarttuva ja nopeasti reagoiva esihenkilö. Hän kuuntelee tarkasti muita ja hoitaa luvatut asiat. Petra on myös kehittynyt valtavasti omassa roolissaan, ensin työntekijästä vuoropäälliköksi ja siitä apulaisravintolapäälliköksi. Osoituksena tavoitteellisuudestaan hän on suorittanut työn ohessa MaRan esimieskoulutuksen. Petra osaa iloita omista ja tiimin onnistumisista, kannustaa tiimiään ja johtaa oikeudenmukaisesti.

Petralla on pitkän kokemuksen myötä vankka aterian osaaminen sekä halua ja taitoa kehittää ruokalistaa ja löytää edullisista ratkaisuista laadukkaita vaihtoehtoja koulu-, päiväkoti- ja hoivaympäristöön. Suunnittelutyössä Petra seuraa aktiivisesti raaka-aineiden kustannuksia ja sesonkeja.

pia

Kassa-tarjoilija Pia Åkerblom kategoriassa Kahvilan työntekijä – Ravintola Paussi, Espoo

Pia on äärettömän aurinkoinen ja positiivinen palveluammattilainen ja työtoveri. Aitous, empatia, ystävällisyys ja lämpö välittyvät Piasta heti ensi kohtaamisella, ja hänen ilonsa tarttuu niin asiakkaisiin kuin työkavereihinkin.

Pia on erittäin motivoitunut ja ammattimainen työntekijä, jolle asiakkaiden tarpeet ja niiden ratkaiseminen ovat sydämen asia. Hän ottaa ilolla vastaan uusia vastuualueita ja pyöräyttää kahvilassa niin smoothiet, tuorepuurot kuin erikoiskahvit sekä suosittelee tuotteita niin houkuttelevasti, ettei niitä voi olla maistamatta! Pia heittäytyy myös teemapäiviin ideoimalla ja toteuttamalla kahvilaan teeman mukaisia erikoisherkkuja.

Tämä asiakaspalvelun todellinen helmi saa jatkuvasti asiakkailta erinomaista palautetta. Myös tiimikaverit jakavat Pialle kiitosta: kannustavampaa ja avuliaampaa tiimipelaajaa saa hakea!

Toimi näin:

Pääset äänestämään ehdokkaitamme PRO-finaaliin osoitteessa https://q.surveypal.com/PRO-ehdotalomake2025/0.

Valitse pudotusvalikosta oikea sarja ja täytä kenttiin ehdokkaan tiedot, jotka löydät yllä olevista esittelyistä. Yritys-kenttään kirjoitetaan ISS Palvelut. Kirjoita lisäksi perustelut, miksi juuri Andreo, Janni, Petra tai Pia ansaitsee finaalipaikkansa ja PRO-voittonsa. Voit hyödyntää myös yllä olevia perusteluita, omin sanoin.

Äänestysaika päättyy sunnuntaina 22. syyskuuta.